Monday, August 30, 2010

Gorgeous Baby In Kemeja @ Dress

by anje a.k.a mama balqis

aqeel & aqish - model

penaja bersama :

45505446d3d92d2m3o

 http://solovelycollection.blogspot.com/

 aDGi4

http://cutiesgorgeous.blogspot.com/

  IMG_0857a

http://www.suziey.com/

syilasyira.blogspot.com

http://syilasyira.blogspot.com/

sponser

________________________________________________________________

Gorgeous Baby in Kemeja & Dress

DSC_1043

Qasehati Mohd Adzham

1 tahun 2 bulan

3 jun 2009

 

  • jadi follower anje ni masa tu nak join 1st contest anje tak silap. & of coz blog anje ni penuh dgn info berkaitan gosip artis terkini & yg best nya info tentang nuffnang.sgt2 padat.& blog anje ni menambahkan semangat aku utk berblog dgn nuffnang, cara nak menjana pendapatan.itu main point yg aku suka sgt2 dgn blog anje :-)

goodluck my princess!!

Saturday, August 28, 2010

Gorgeous Baby In Kemeja @ Dress

by anje a.k.a mama balqis

image

  penaja bersama :

image


http://solovelycollection.blogspot.com/

image 

http://cutiesgorgeous.blogspot.com/

image

 http://www.suziey.com/

image
http://syilasyira.blogspot.com/

image 

____________________________________________________________

Gorgeous Baby in Kemeja & Dress

DSC_0135

Muhammad Mirza Mohd Adzham

2 tahun 5 bulan

12 Mac 2008

  • jadi follower anje ni masa tu nak join 1st contest anje tak silap. & of coz blog anje ni penuh dgn info berkaitan gosip artis terkini & yg best nya info tentang nuffnang.sgt2 padat.& blog anje ni menambahkan semangat aku utk berblog dgn nuffnang, cara nak menjana pendapatan.itu main point yg aku suka sgt2 dgn blog anje :-)

 

goodluck my prince!!

My Kitty’s Contest

by mia

my kitty’s contest

 

qaseh

  *model my kitty’s : Qasehati Mohd Adzham @ 1 tahun 2 bulan

ni 1st time my lil princess didedahkan dgn rabbit ni.rabbit ni nama dia lolly.qaseh suka sgt main dgn lolly sampai kena bawak naik ats katil utk main taw.dushh..mmg geram tahap dewa qaseh dgn lolly ni.aku suka tgok pic qaseh dgn lolly time ni.nampak cute waulupon sedang berperasaan geram hehe..tapi sayang..lolly dah takde..

gdluck my princess!!

 

gambar selingan :-)

File0076

lolly dalam kenangan .. sobs ;-(

"Senyuman Manis Si Comel Give Away"


anjuran by mama zarith

Senyuman Manis Si Comel Giveaway

DSC_0135 

Muhammad Mirza Mohd Adzham

2 tahun 5bulan

anak sendiri

ibu : farra dhelina

Masa ni bawak mirza ke ulu yam.nak amik pic utk 2org beradik ni.mmg sgt2 ssh nak menggayakan mirza ni.dah terloncat2 aku nak bagi dia senyum mcm ni.org keliling dah pandang2 dah..mak nya dah mcm ape dah hehehe..so ni lah hasil nya setelah membuat aksi lucu dgn mirza.. :-) so sweet kan mirza tersenyum mcm ni??nilah senyuman manis my lil prince..muhammad mirza.

 

DSC_0911

Qasehati Mohd Adzham

1 tahun 2bulan

anak sendiri

ibu : farra dhelina

 

Oh ni my lil princess..lagi ssh nk buat dia tersenyum manis mcm ni.terpaksa aku sbgai mak membuat lawak yg diluar jangkaan aku..hehehe..si ini lah yg aku dpt..manis semanis nama nya..Qasehati :-)

 

************************************************************************

 

goodluck my prince & princess!!

Wednesday, August 18, 2010

My little man ~ JUARA

( entry copypaste from my main blog )

Weeee..syukur alhamdulillah..mirza menang utk

Cutiest Stripe & Line Contest!

aa 

barisan finalist baby boy yg encem2 belaka..

mirzaaaa

gambar yg telah membawa kemenangan..tak sangka kejadian yg berlaku selepas 5jam aku shoot pic ni kan..hmmm..pape pun..syukur alhamdulillah..rezeki mirza utk menang.. & taniah jugak utk pemenang yg lain!

  • klik SINI utk tengok balik penyertaan mirza
  • RESULT keseluruhan keputusan contest cutiest stripe & line
  • qaseh tewas ditgn abg lagi..hiks..takpe..kita cuba lagi nanti oke?
  • terima kasih pada puan penganjur & para juri kerana telah memilih mirza sebgai pemenang utk kategori boy

DSC_0661_thumb[4]

my little man.. muhammad mirza mohd adzham

  • walau ape pon yg terjadi pada mirza..mirza tetap mirza yg mama sayang sejak dari dlm perut lagi hingga ke hari ini ~
  • baju ni yg mirza pakai semasa kejadian tu..hmmm
  • seperti biasa..kak ayu mesti org pertama yg bgtau aku, klu menang contest! thnx kak ayu!!

Saturday, August 14, 2010

Cute Funny Eating Baby

organized

by puan suziey & puan malina siam

penaja hadiah bersama anje a.k.a mama balqis

*

*

Season 4 - Cute Funny Eating Baby

 

*

*

*

 

 

DSC_0194

Qasehati Mohd Adzham

1 Tahun 2 Bulan

 

___________________________________________________

 

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED

BY MALINASIAM.COM"

Cutiest Stripe & Line Contest

banner iqy

by mama rifqy

Cutiest Stripe & Line Contest

*

*

*

*

 

Qasehati Mohd Adzham

1 tahun 2bulan

 

DSC_0722

gdluck my girl!

Friday, August 13, 2010

Thursday, August 12, 2010

Mummy Syafie Giveaway

by mummysyafie

 

 

DSC_0651_thumb6

muhammad mirza mohd adzham

12.3.08

2 tahun 5bulan

*****

 

  • celebrate pre bday mirza kat  mcdonalds banting..
  • this year he is so excited nak tiup lilin..tgok tu, sampai lilin pon mirza nak makan..

goodluck my lil son!!

 

* happy belated bday wawan!! :-)

Monday, August 9, 2010

“Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah"

 

by Mama IlahFazilah
 

Contest Giveaaway ~ “Saya Sayang Adik” by Mama Ilah Fazilah

 

Aku pertaruhkan utk kedua dua kategori A & B

Kategori B : Dewasa

*

*

*

*

*

Saya sayang adik - Me & my sibs 

  DSC_0206

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yer..aku sayangkan adik2 aku lebih dari segala2nya..selepas pemergian ayah dgn secara mengejut, aku lah org kedua yg bertgjawab utk mencurahkan kasih syg pada adik2 selepas mak.

Kitorg jarak semuanya jauh2.

oke, aku mulakan dgn adik aku yg pertama, yakni no.2 dlm my sibling,with black shirt tu.

 

  • nama dia, farra hidaya, tgh buat degree kat uitm s.alam in advertising.
  • berusia 22tahun, tahun ni..walaupon jarak ktorg 4tahun, but we still close, so takde gap between us.we were like close friends, takde sorok pape behind tp a bit garang.
  • dia kesayangan arwah ayh,tak penah kena sebat mcm aku time kecik2 dulu hahaha
  • dulu igt lagi time primary school, time aku stndrd 5 & my sis standrd 1,waktu sesi persekolahan ktorg tak sama, aku pagi, & dia petang so my sis sbg student stndrd 1 harus lah takot kan, & kene monitor, so aku lah yg dipertanggujawab kan utk tgok my sis.
  • so lepas aku hbs school, aku akan tgok adik,time dia rehat aku monitor (yelah pestime pegang duit,takot kene tipu dgn org kantin & kena stayback sampai petang, balik school pon still together2, naik bas sama2..so sweet klu di ingatkan balik..
  • sekejap je adik dah besar..hrmm..dia tau betapa syg nya aku kat dia..sebab aku banyak mengalah dgn dia..walaupon kekadang ht aku terluka tp demi menjaga perasaan adik, aku mengalah..
  • ramai org konpius, org igt aku adik, adik aku ni kakak hee tp itu dulu ler..skang kan aku dah membesar bagai johan haha

then my 2nd sib lak, my one & only one brother..

  • satu2nya adik laki yg aku ada..mahathir nama dia..arwah ayah yg letak,ayah mmg big fan tun mahathir taw smpai nama anak nk bubuh mahathir hee..
  • gap aku dgn dia, 1o tahun, dgn my sis tadi tu, 6tahun..see! sgt jauh kan??my mum ada mslh sikit masa nk dptkan ktorg sume
  • bersekolah menengah dlm tingkatan 4 tahun ni 16 tahun, so next year SPM dah.
  • walaupon dia lebih membawak diri dia sendiri, tapi adik tetap adik, & aku tetap sayang.dia pon kesayangan arwah ayah gak,yelah satu2 nya anak laki tunggal dlm keluarga semenjak ketiadaan ayah.
  • aku sayang adik laki aku ni, mcm aku sayangkan arwah ayah..kerana di mata dia ada ayah..bila aku pndang mata dia..aku nampak ayah aku.. :-(

adik bongsu aku, farahani aiza..

  • berusia 11tahun, tahun ni.
  • ni pon aku sayang gak,dia lah anak/sibs yg terakhir arwah paling rapat.
  • pape pon masa ayah ada, dia asik dgn ayah je
  • so sekarang ke mana dia nak pgi tak semua lah kan,tgok keadaan jgk aku akn cuba bwk dia mcm gi audition hr tu
  • mmg manja & banyak cakap sikit..ktorg gelar kan dia, mak nam ekekekeke

overall..selepas ketiadaan ayah, kasih syg aku pada adik, makin meluap2 aku rasa kan..sebab aku sayang sgt2 dgn arwah ayah begitu jugak dgn mak, jd aku rasa bertanggungjwb utk memberi kasih syg yg sebaik mungkin walau aku tahu kasih sayang aku tak sehebat ayah dgn mak, tapi itu lah kasih yg tak berbelah bagi sepertimana aku syg kan anak2 aku, mcm tu lah aku sayang kan diorg

* walau mcmn kt syg kan org tu, tak bermakna kita tak pernah marah/pukul dia,mcm tu jgk dgn aku, even aku sayang, marah ke pukul ke tetap kene jugak..sebab kita sayang lah kt tak blh terlalu manja kan diorg,pukul/marah sebagai tanda sayang.bagi aku klu kita tak marah/pukul bermakna kita tak sayang kan dia..’mcm cite anak ku sazali tu.. :-)

“Sukar utk diluahkan..tp itu lah kasih syg seorg kakak terhadap adik2 nya. sampai satu tahap aku rasa kan aku sayang diorg melebihi dari segala – galanya… mereka..darah daging aku, dunia & akhirat, dicincang pon lah bagaimana pun..mereka tetap adik2 aku, darah daging aku..satu2 nya peninggalan harta arwah ayah yang tak ternilai utk aku..”al-fatihah utk ayah..

 

Kategori A : Kanak2

Saya sayang adik - Mirza & Qasehati

DSC_0755

  Tengok pada gambar saja sudah cukup utk menggambarkan kasih sayang diantara dua beradik ni, Mirza & Qasehati..

Mirza (abang) – 2tahun 5bulan

Qasehati – 1 tahun 2bulan

 

  • dari Qaseh dlm perut lagi aku dah ajar mirza erti kasih & sayang kan adiknya..
  • dulu masa qaseh blm lahir, mirza selalu cium perut aku taw
  • kalau aku ckp,mama sakit perut lah mirza, mirza akan touch2 perut aku, so sweet time tu..
  • & now perasaan sayang tu makin bertambah bila Qaseh dah ada di depan mata mirza.
  • masa qaseh still baby lagi, tiap minit nak cium qaseh
  • aku risau je time tu sbb  qaseh masih kecik lagi, takot terhempap je dgn mirza yg 14kg masa tu..adeii seram koo
  • sekarang ni pulak, kalau qaseh terselak2 baju dia(qaseh), mirza siap ckp, “shee alu aa shee”..haa means malu lah nampak terselak selak mcm tu so clever boy punya abg & sgt perihatin kan???
  • kalau bangun tido, celik mata je, mesti tanya ashe mana.. “she ne ma”? aku jwb lah ashe tido lagi..then bila ashe dah bangun, mirza akn tegor ashe.. dia akn panggil sambil goyang2 kepala depan muka ashe & sebut “ asheee” mungkin tanda hai lah kot agak nya..haha
  • time makan pon cmtu gak, suka sgt nak suap qaseh mcmn aku buat..eee..

* ni lah serba sedikit kisah kasih sayang mirza pada adiknya, Qasehati..mirza mmg ada talent utk jaga seorg adik..bukan sorang tapi lebih dari sorang kot..heeee opss! ;p insyallah..

 

ok kak ilah, im done!

Friday, August 6, 2010

Presenting my contest & giveaway corner!

Blog ini dibangunkan hanya semata mata utk contest & giveaway sahaja :-)

So welcome to my readers & semua para penganjur2 contest & giveaway!

"good luck to me & my kids!"